Jouw perfecte kandidaat gevonden buiten Europa? Wij zorgen dat deze zo snel mogelijk aan de slag kan

Wil jij iemand aannemen met specifieke kennis en expertise vanuit buiten de EU? Kortom, wil je een ‘kennismigrant’ in dienst nemen? Alleen bedrijven die door de IND als referent zijn erkend kunnen een medewerker van buiten de EU in dienst nemen. Dit proces kan tijdrovend en ingewikkeld zijn, dus kun je het wellicht beter uitbesteden.

Key Hospitality is een door de IND erkend referent. Dat betekent dat we namens jouw bedrijf de wettelijke werkgever kunnen worden voor de kennismigrant. Vanaf het indienen van de visumaanvraag totdat de werknemer aan het werk gaat: wij kunnen het volledige proces overnemen.

Wil je dat jouw werknemer zo snel mogelijk aan het werk kan? Key Hospitality staat tijdens de gehele procedure in direct contact met zowel jou als de werknemer, voor een vlotte afhandeling van de aanvraag.

Wat wij jou bieden

We bieden advies over salarisvoorwaarden en eisen

We pakken het aanvraagproces voor de werknemers (en familie) volledig op

We maken de afspraken voor het Visum

We maken de afspraken met betrekking tot de biometrische persoonsgegevens

Hoe verloopt het Visa & Immigratie proces

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
Stap 8
Stap 9
Stap 10

We sturen jou en de nieuwe medewerker een lijst op met alle documenten die verplicht zijn om het sollicitatieproces te kunnen beginnen – deze wordt door jou en de medewerker ingevuld.

Bij Key Hospitality stellen we een contract op en

We tekenen dit wederzijds contract om onze samenwerking te initiëren!

Wij vragen de gecombineerde werk- en verblijfsvergunning (de TeV, Toegang en Verblijf) voor de werknemer aan bij de IND.

Wanneer alle documenten correct zijn, keurt de IND de aanvraag goed en wordt Key Hospitality daarvan op de hoogte gebracht (dit duurt meestal +/- 2 weken, maar kan in sommige gevallen uiterlijk tot 90 dagen duren).

Wij informeren jou en de werknemer wanneer de IND de aanvraag heeft goedgekeurd.

De werknemer maakt een afspraak met de Nederlandse Ambassade in zijn of haar thuisland om een ​​inreisvisum (MVV) voor Nederland aan te vragen. De werknemer dient dit zelf in te plannen en Key Hospitality op de hoogte te stellen van zijn of haar eventuele aankomstdatum.

Vervolgens plannen wij afspraken in om een IBAN, BSN en verblijfsdocument te regelen voor de werknemer (dit kan alleen wanneer de aankomstdatum is vastgesteld).

De nieuwe werknemer arriveert in Nederland en jullie halen alle benodigde documenten op.

Jij brengt ons op de hoogte van de eerste werkdag en wij starten het Payroll proces (en wij feliciteren je natuurlijk met jouw nieuwe teamlid!).

Wij denken graag met je mee

Elk bedrijf heeft unieke behoeften: vertel ons wat jij nodig hebt!